Fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell füstölt sajtos kukoricapürével

Amilyen hosszú a neve ennek az ételnek, olyan egyszerű és olyan finom! A csirkemellefiléket ketté vágom, meg esetleg megint ketté, amíg formás feltekercselhető csíkok lesznek belőlük. Kilopfolni, megsózni, borsozni, és kis kupacokat tenni rájuk az alábbi pikk-pakk töltelékből: 20 deka tejszínes krémsajtba (ez kb. 1 kg csirkemell filéhez passzol) nyomott három-négy duci fokhagymaherezd és egy csapott evőkanálnyi morszolt oregánó jól kikeverve. Csinosan feltekercselni, és fokpiszkálókkal összetűzni. Leheletnyi olavaolajon 1-2 perc alatt körbepirítani a göngyölegeket, és szép sorban egy tűzálló tálba rendezgetni őket, amiben alufóliával letakarva mehetnek a sütőbe fél órára (öt-tíz perc fólia nélkül pirítás!)

Közben a gyors köret is elkészül: két doboz kukorica konzervet evőkanálnyi vajon néhány perc alatt megpároljuk, majd a turmixgépben 3 és fél deci tejjel és 10 deka reszelt füstölt sajttal alaposan összedolgozunk. Amikor kész, a hússütő serpenyőben pár percig forraljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A biztonság kedvéért rizst is készítettem, aminek a család nagyon örült, de minden-minden nagyon finom volt!