Az igazi brassói

Hogy ez az igazi? Nem tudom. Mindenestre ahhoz nem sok köze van, ahogy én szoktám készíteni. Peti reklamált is, hogy ehhez nem ilyen krumpli jár. Finom volt, de még rá kell kérdeznem, hogy ezután hogy készítsem a brassóit. Kicsit több munkával járt, mint a "régi" receptem, de nem vészes. 1 kiló sertéscombból készítettem. Csíkokra vágjuk,  megsózzuk, borsozzuk, 2 evőkanálnyi morzsolt majorannával összekeverjük. 3 (!) nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, 8(!) gerezd fokhagymát összezúzunk. Ez ám a mennyiség! 20 deka föstült szalonnát kockákra vágunk, és három evőkanálnyi olajon kisütjük a zsírját, és kiszedegetjük a serpenyőből, Hat evőkanál zsírt is kimerünk a serpenyőből, mert kell majd a krumplihoz. A maradékon 2-3 percig pirítjuk kevergetve a húsokat, majd félreteszzük őket. A zsiradékon pároljuk a hagymát, majd mehet bele a fokhagyma és vissza a húsok. Egy deci vízzel felöntjük, és kb fél óráig pároljuk.

Közben a krumplival is haladni kell. Meghámozzuk, felkockázzuk (kb 80 dekát), és sós vízben megfőzzük. Utána leszűrjük, és konyharuhán megszárítjuk. A félretett 6 kanyálnyi szalonnazsíron szépen megpirítjuk a krumplit, és amikor elkészül a hús, beleöntjuük, és 1-2 percig még kavargatva összeérleljük az ízeket.