You are here

Bakonyi palacsinta

Ha már kellett darált csirkemell és juhtúró a rakott zöldbabhoz, akkor jöhetett ez a recept. Nem volt egy fogyókúrás hétvége. Főleg ha hozzátesszük, hogy nagy lábas bableves és 35 db kakaós, lekváros, fahéjas, Nutellás palacsinta közé volt beékelve az étlapon. De isteni, bár a gombák miatt megint reklamált kis családom.

25 deka barna csiperkét vékonyra vágunk, és 5 deka vajon sózva-borsozva megpároljuk öt perc alatt, majd fedő nélkül elforraljuk a levét. Egy doboz hámozott oaradicsomkonzervet pépesítünk botmixerrel.  10 deka füstölt szalonnát felkockázunk, pörcösre pirítunk, majd a pörcöket kiszedjük, félretesszük, és csak két evőkanálnyi szalonnát hagyunk a serpenyőben. Ebben megpárolunk 1 nagy fej apróra vágott vöröshagymát. Tűzről levéve elkeverjük 2-2 evőkanál pirospaprikával és gulyákrémmel, 35 deka darált csirkemellfilével, megsózzuk, megborsozzuk. Újra a tűzre tesszük, pár percig kevergetjük, és belepréselünk két gerezd fokhagymát, felöntjük egy deciliter borral. Lefedve 10 percig pároljuk. A végén belekeverjük a gombát és még két percig együtt forraljuk. A végén jön bele 3 dl tejföl és a szalonnapörcök. A közben kisütött palacsintákat (kb 10 darab kell ennyi töltelékhez) megtöltjük, feltekercseljük, tűzálló tálban egymás mellé fektetjük, és megkenjük szépen 2 deci tejszínbe morzsolt 20 deka juhtúró keverékével. 15 perc sütés következik a sütőben. Megéri a munkát (ami nem is olyan sok).

 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer