Steak au poivre

Steak imádó gyerekeimnek ma jó napja volt. Igazából karácsonyra szántam, de 26-án családom spenótot rendelt, annyira elegük volt már a lakomákból. Így dobhatott fel egy januári vasárnapot. És milyen egyszerű!

 Egy kiló fehérpecsenyét szép vastag szeletekre (két és fél centi) vágom, besózom őket. Színes borsot (egy zacskónyi biztosan kell hozzá) mozsárban durvára töröm. A hússzeleteket alaposan bedörzsölöm a borssal. Forró olajban átsütöm a hússzeltek mindkét oldalát egy-egy perc alatt. Hozzáteszek 3 evőkanál vajat és még sütöm mindegyik oldalon 4-4 percig, aztán letakarva melegedni tesszük őket az ötven fokos sütőbe. A sepenyőbe öntök egy kis brandyt (kb egy deci), és kevergetem, majd két evőkanálnyi vajat és kb egy deci tejszínt keverek hozzá. Kis sózás után összeforralom. Tálaláskor a húsok mellé jöhet a mártás. Én még egy jó adag salátát készítettem mellé.