Harcsa francia zöldésgraguval

Valami nagyon finom dolog kerekedett ebédre, de annyi minden kell hozzá, hogy még felsorolni is nehéz. A harcsa egyszerű, és forrón tálalva isteni, de hidegen már nem jó. Csupán megmosva, felszeletelve és szárazra törölve, sózva, borsozva egy sütöpapírral bélelt tepsire rakom és olvasztott vajat csurgatok rájuk. Nem túl forró sötőben fél óra altt készre sütöm.

A ragu is egyszerű. Kell hozzá vöröshagyma, fokhagyma, színes kaliforniai paprika,  padlizsán, cukkini, mind összekockázva. Ezeket szépen beleteszem forró olivaolajos serpenyőbe, kezdve a hagymával, majd fokhagymával. Amikor már minden benne van, még hozzáöntök hámozott paradicsomkonzervet, meg egy adag magozott olajbogyót, beleöntök vörösbort, sózóm, borsozom, teszek bele provanci fűszerkeveréket. Felforralom, és lefedve fél órát párolom. Ilyen egyszerű. Áginak volt igazi ínyencség.