Póréhagymás-snidlinges kefírben pácolt csirkemell

Így a nagy ünnepi evés-ivás után valami nagyon könnyű ebédet szerttem volna készíteni. Az ötlet a fejemben volt, és nagyon finomra sikerült!

Amilyen egyszerű elkészíteni, valóban olyan könnyű, egészséges.  Egy nagy pohár kefírbe kerül egy marék apróra vágott snidling (saját termés nyárról a fagyasztóban), egy szép póréhagyma vékonyra karikázva, só és bors. A csirkemelfiléket vékony szeletekre vágva belehelyezem a pácba, és néhány órára (vagy egy éjszakára) a hűtőben pihentetem.

A sütéskor olaj és vaj keverékében először a hússzeletek mindkét oldalát megpirítom, majd kisebb lángon néhány percig párolom, amíg aranybarnák lesznek. Köretként remekül illik hozzá a fűszeres vajban párolt bármilyen tavaszi vagy mexikói zöldségkeverék.