Paradicsomos mozarellás csirke

Régi recept, sokszor készítettem már. Most azért került elő, mert Ákos rajong a mozarelláért, főleg paradicsommal és bazsalikommal, és ő kezdett tervezgetni, hogy mi lenne, ha egymásra raknánk és megsütnénk... Mondtam neki, hogy van egy ilyen csirkés receptünk, elevenítsük fel!

A csirkemellfiléket keresztben ketté vágom, kiklopfolom, megsózom és borsozom. Vékonyan olivaolajozott serpenyőben mindkét oldalukat egy perc alatt átpirítom őket.

A paradicsomokat felkarikázom vékonyan, a mozarellát megreszelem, illetve ha sós lébe eltett golyót sikerült venni, akkor azt is vékonyan felszeletelem. 

A megpirított húsokat egy halványon kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezem, a tetejüket megkenem kectchuppal, befedem a paradicsomkarikákkal majd a sajttal őket. Befedem a tepsit lazán alufóliával, a sütőben 35 percet sütöm, de az utolsó 5-10 percre leszedem az alufóliát. Amikor kész, friss bazsalikomot vagdalok a tetejére.

Ma steak fűszeres sült krumplit tálaltunk mellé.