Sajtkrémmel töltött aszalt szilva szalonnaburkolatban

Ha Szilveszterkor vagy vendégség előtt van kedvünk jól összemaszatolni magunkat és valami remek dolgot készíteni, akkor vágjunk bele nyugodtan! 

Az elején ne felejtsünk el beáztatni egy marék fogpiszkálót!

Kell hozzá 20 deka aszalt szilva, amit leöntök annyi vörös borral, ami elfedi, és felforralom. Amíg hűlnek, 15 deka natúr krémsajtot belenyomok egy kis tálba, hozzápréselek egy fokhagymagerezdet, teszek bele egy kiskanál mustárt, borsot, és összekeverem. 

Akkor jön a maszatolás: a szilvákról leszűröm a vörösbort, megtörölgetem őket. A hasukat felvégom, hogy mindegyik belsejéba nyomhassak egy adag sajtkrémet. A végén mindegyiket betekerem csikokra vágott angolszalonnával, átszúrom fogpiszkálóval, hogy ne essenek szét, és egy tűzálló tálba egymás mellé helyezem őket. Körülbelül 10 percre van szükségük, hogy átsüljenek a forró sütőben.