Változatok rukkolára I. Rukkolás-gorgonzolás melegszendvics

Időnként veszek egy doboznyi rukkolát, mert nagyszerű dolog belecsempészni néhány levélkét a szendvicsekbe. Csak olyan hamar fonnyadni kezdenek, és akkor felmerül a kérdés, mit csináljunk a többivel? Találtam két jó kis vacsorára varó receptet, és elhasználtuk a rukkolákat (nem maradt a szendvicsbe :) )

Az már igaz, hogy az eredeti recept nem egészen így szólt, már a hozzávalók sem, de mi azzal főztünk, ami itthon volt, bízva abban, hogy összeillenek az ízek. Nem csalódtunk, nagyszerű lett! Azzal indítottunk, hogy egy sütőlemezre sütőpapírt tettünk, és befedtük félbe vágott kenyérszeletekkel. Ugyanennyi szeletet félretettünk. Mindegyiket megkentük vajjal, és a vajas felükkel lefelé helyeztük el őket. Elkészítettük a szendvicskrémet: 3 nagy gerezd fokhagymát vékony karikára vágtuk és fél dl olivaolajon pillnatok alatt aranybarnára sütöttük. A fohgymát kiszedtük az olajból és félretettük. Az olajat tálkába öntöttük, hozzáadtunk fél csomag rukkolát és 20 dkg gorgonzola sajtot, sóval és borssal ízesítettük. A kenyereket egyenletesen megkentük a krémmel és befedtük a maradék szeletekkel -  vajas felével felfele. Mehettek a sütőbe 10 percre. Közben elkészült a paradicsomsaláta: 50 dkg koktélparadicsomot (az most kicsit nagyobb volt, és félbevágtuk), a sült fokhagymával, 3 kanál olivaolajjal, 1 kanál balzsamecettel, friss bazslikommal, sóval, borssal összekevertük. Nagyszerű vacsorának bizonyult!