Brownies

Számtalan brownies recept kering a világban. Én a Stahl-félét választottam kipróbálásra, azzal a kiegészítéssel, hogy a tetejére még csokimázt is kentünk, hadd legyen az a lúd kövér. Ákos azt állapított meg, hogy már érti, miért szeretik az amerikaiak annyira a browniest: gyerekjáték elkészíteni. Mindenesetre jó, ha tele van a kamra csokoládéval. Persze, dupla adagot készítettünk.

20 deka étcsokoládét kis darabokra vágtunk, és egy tálban összekevertük 20 dkg liszttel, 20 dkg cukorral, 4 dkg kakaóporral és egy teáskanál sütőporral. Egy másik tálban feloldottunk 4 teáskanál nescafét  2 evőkanál langyos vízben. 4 tojást és két dl olajat adtunk hozzá és kézi habverővel elkevertük. A végén összedolgoztuk a két tál tartalmát, és kiolajozott tepsiben 20 perc alatt megsütöttük. Szerintem ez sok volt, negyed óra bőven elég lett volna. Amikor kihűlt a tészta, elkészítettük a gőz fölött olvasztott csokimázat (20 dkg csoki, és 5 dkg vaj), megkentük a tetejét. Mindez vasárnap este volt (vacsora után), de másnap mire hazaértem a munnkából, már csak két darab árválkodott a tálcán.