You are here

Borjúszelet kapribogyómártással

Olyan gyorsan tűnt el az egész adag, amivel két órát matattunk a konyhában Ákossal, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Kb. 80 dkg borjúhúsból készítettük.

Először mindent előkészítettünk: apróra vágtuk a kapribogyót. Én csak olyat találtam a boltokban, ami ecetes, sós lében volt eléve. Ilyen kellett-e vagy nem, nem tudom, de mindenesetre jól illet az íze a mártásba. Kb 3 dl tejfölt és ugyanennyi tejszínt összekevertünk egy púpos evőkanál étkezési keményítővel. Felkarikáztunk másfél csokor újhágymát. Mindent félretettünk.

A borjúhúst felszeleteltük, kiklopfoltuk. Mustárral megkentük mindkét oldalukat, megsóztuk és borsoztuk őket. 

Egy serpenyőben 2-2 evőkanál vajat és olivaolajat összeolvasztottunk, és a hússzeletek mindkét oldalát fél-fél percig pitrítottuk, majd még 3 kanálnyi vajat hozzátéve mindkét oldalukat 5-5 percig rotyogtattuk. A kész szeleteket letakarva raktuk félre, és amikor mind elkészült, nekiálltunk a mártásnak. A hússütő serpenyőbe borítottuk a hagymakarikákat. Szép lassan megpároltuk, és felöntöttük egy szűk dl fehérborral. Amikor kipezsegte magát, hozzáöntöttük kis lángra véve a tejszínes keveréket, beleszórtuk a kapribogyót, só és sok bors következett. Jól elkevertük, és néhány percre visszraktuk a hússzeleteket, hogy összemelegedjenek. Bevallom, kellett volna hozzá kapor, de ezt a család nagy része utálja, ezért kihagytuk. Így is nagyon finom volt. Krumplipürét készítettünk mellé, de jobban illett volna mellé valamilyen sült krumpli.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer