Zöldcitromos fehércsoki-muffin

Egy ilyen süti után senki ne csodálkozzon, hogy jaj, mitől ilyen nagy a hasam! Négy tábla fehércsoki lapul a 24 muffinban, meg egy jó adag vaj...

A tésztájához két tábla fehércsokit feldarabolunk és 20 dkg vaj és egy dl tej társaságában gőz fölött megolvasztjuk. Mehet kihűlni. 40 dkg finomlisztet 4 kávéskanál sütőporral és 1 kávéskanál szódabikarbónával, csipetnyi sóval összekeverünk. Két zöldcitrom héját reszelünk hozzá.  Egy másik tálban 3 dl tejet két tojással és 20 dkg cukorral összhabarunk. Ha kihűlt a fehércsokikrém, ezt is hozzákeverjük. Ezután mehet a liszthez, és fakanállal jól eldolgozzuk. Szétosztjuk a muffinsütőben, és 175 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Közben a tetejére kerülő krémhez még két tábla fehércsokit felkockázunk, és 5 dkg vajjal és két evőkanál tejszínnel ezt ie megolvasztjuk gőz fölött. Ehhet is hozzárszelünk két zöldcitromhéjat. Hagyjuk kihűlni, és mielőtt a szintén kihűlt muffinok tetejére kerül, 5 percig dermesztjük a fagyasztóban.