Sajtropogós sárgarépával

Egyszer éppen gépeztem, amikor valami főzőműsor ment a tévében (talán Stahl?), és fél szemmel-füllel nézve és hallgatva nagyon megtetszett ez a recept. Gyorsan lejegyzeteltem, és amikor egyszer végre eszembe jutott, hogy vegyek reszelhető kecskesajtot, elkészítettük vacsorára. Remekmű, de vagy nagyon erősen diétázóknak ajánlom, vagy valami ünnepi lakomához előételnek. Mert jól lakni nem lehetett vele :)

Nem ragozom, idemásolom a jegyzetemet, de mivel mennyiségek nincsenek hozzá, Anyukám mértékegyéségét használjuk: "olyan gondolomformán":

 

"kecskesajt reszel, kis kupacokba sütőpapírra tesz, megszór friss kakukkfúvel, sütőben öt perc alatt megsüt

répát lereszel, szűrőbe tesz, forró vizzel leönt és lecsepegtet

öntet: mozsárban koriandermag és egy egész fokhagyma félbevágva összedolgoz. Tálba ez, kiskanál chiliszósz, fehérborecet és olivaolaj. répával összekever.

Sajtropógósok tál szélére, közeépre répa"

megjegyzésként még annyi, hogy chiliszósz nem volt itthon, ezért Nagyi készítette paprikakrémet felturbóztunk egy kis chiliporral, hogy megfelelően csípős legyen, és azt használtuk.