Ananászos lepények

Már néhány éve felfedezte Ági ezt a receptet, és mivel igazi ananász rajongó, időnként eszébe jut, hogy vegyünk fagyaszott kelt tésztalapot, és akkor nagyon hamar el tudjuk készíteni azt az ínyencséget. A baj csak az, hogy most is csak kettő jutott nekem belőle. A szűk keresztmetszet az ananászkarikák számában volt, bár két doboz konzervet is felhasználtunk, de valahogy nagyon vastagra voltak szeletelve, így nem volt valami gazdaságos.

A lényeg, hogy szerezzünk be legalább két doboz mirelit leveles tésztát meg sok-sok ananászkonzervet (karikázottat). Ha rajta van a karikák száma (még sose néztem), akkor ellenőrizzük, hogy nem felharmadolt ananász ül bennük... Ha felengedett a tészta, akkor hármasával tegyük egymásra, és nyújtsuk nagyon vékonyra. Az ananász konzervdobozával szaggassunk karikákat, és szurkáljuk meg villával. Sütőpapírt tegyünk sütőlemezre, és helyezzük el először a karikákat majd csinosan az ananászokat rájuk. Hogy valami mennyei ízük legyen, megolvasztunk egy kis lábasban (éppen csak) kb 6 deka vajat és amikor meleg, belekeverünk két evőkanál mézet. Ezzel megkenjük az ananászokat és betesszük 15 percre a sütőbe. Még a végén megszórhatjuk fahéjas-szerecsendiós porcukorral, ha marad rá időnk... Nekem nem maradt!