Első ránézésre épp olyan mint a piskótakocka csokiöntettel, de sem a süti nem piskóta, sem a csokimártás nem sima csokimártás. A tésztával igazán nem volt sok bíbelődnivaló: 25 deka puha vajat ugyanennyi cukorral összedolgoztunk, vaníliával és reszelt citomhéjjal ízesítettük. 5 tojást egyenként hozzádolgoztunk. Külön tálban elkevertük a lisztet egy csipet sóval és kávéskanálnyi sütőporral. Két-három részletben hozzáadtuk a nedves részhez, és közben még egy deci tejet is belekevertünk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttük és fél óra alatt megsütöttük.
A mártás kicsit munkásabb volt, de főként amiatt, hogy a karamell nem tudta, hogy 10 perc alatt el kéne készülnie. Fél óra alatt sem sikerült barna színt elérni vele, de az íze már kezdett karamellhez hasonlítani. 20 deka cukrot kellett másfél deci vízben elkeverni, és teflonserpenyőben lassú tűzön kevergetés nélkül rázogatni amíg karamell nem lesz belőle (nem igazán lett). A tűzről levéve deci tejszínt, egy csipet sót és 5 deka vajat kevertünk bele, és visszatettük a tűzhelyre, amíg selymes mártás lett belőle. Amikor elkészült, felolvasztottuk benne a 15 dekányi feldarabolt étcsokit, és még kb 2 deci tejszínnel felhígitottuk. A kockára vágott süti mellé tálaltuk.
- Log in to post comments