Az én eddigi lángosreceptem is nagyon hasonló volt ehhez, de abba három tojás is kellett. Ez, ha lehet, még egyszerűbb. Természetesen dupla adagból készítettem, mert a család étvágyát ismerve elmosolyodtam azon, hogy fél kiló lisztből készített tésztát akár négy napra is a hűtőbe tehetjük, hogy mindig süssünk belőle egy adagot... Nálunk a dupla adag maradékát még este lángossá varázsoltuk, és megvacsoráztuk.
Szóval az egy kg liszthet 2 csomag szárított élesztőt és 2 evőkanál sót, valamennyi borsot kevertünk.Ezután 450 g kefír (hát, lehet, hogy több is volt az) és megfelelő mennyiségű langyos víz társaságában hólyagosra dagasztottuk. Egy éjszakát kellett volna a hűtőben keleszteni, de persze erre nem gondoltam előző este, így szépen megkelt a kerti asztalon 1-2 óra alatt. 1 cm magasra töltött forró olajban néhány perc alatt kisütöttük. Kicsinyke vízzel elkevert reszelt fokhagymával, tejföllel és füstölt sajttal tálaltuk.
- Log in to post comments