Poulet a la creme vagyis tejszínes sült csirke

Ez aztán  egy igazán egyszerű és gyors ebéd! Kell hozzá néhány csirkemell és csirkecomb, amiket szépen megsózunk és megborsozunk.

10 deka füstölt szalonnát felkockázunk és 10 deka vajon pörcösre sütünk, majd a kockákat kiszedjük és a húsokat oldalanként két-két perc alatt megprirítjuk, és átrakjuk őket egy tűzálló tálba. Köréjük helyezünk 2 fejnyi fokhagymagerezdet (persze megpucolva) és szétszedve.

Fél liter tejsznít összekeverünk néhány apróra vágott rozmaring ágacskával. A hússütő serpenyőből kiöntjük a zsiradék nagy részét (vigyázva, hogy az értékes maradék húsdarabkák benne maradjanak), és óvatosan beleöntünk fél dl brandyt. Fél percig kavargatjuk, majd mehet bele a tejszín gyors forralásra. Ha kész, nyakon borítjuk vele a várakozó húsokat, és fóliával letakarva fél óra alatt megsütjük. Én még egy kicsit pirítottam utána fólia nélkül.  A húsokat kihalászom és tálra rakom, a teszínes levet pedig a megsült fokhagymagerezdekkel összeturmixoljuk és a tányérokon megöntözzük vele a csirkedarabokat. Köretnek kölest és rizi-bizit csináltam, Peti elégedetlenkedésére.