Ez aztán egy igazán egyszerű és gyors ebéd! Kell hozzá néhány csirkemell és csirkecomb, amiket szépen megsózunk és megborsozunk.
10 deka füstölt szalonnát felkockázunk és 10 deka vajon pörcösre sütünk, majd a kockákat kiszedjük és a húsokat oldalanként két-két perc alatt megprirítjuk, és átrakjuk őket egy tűzálló tálba. Köréjük helyezünk 2 fejnyi fokhagymagerezdet (persze megpucolva) és szétszedve.
Fél liter tejsznít összekeverünk néhány apróra vágott rozmaring ágacskával. A hússütő serpenyőből kiöntjük a zsiradék nagy részét (vigyázva, hogy az értékes maradék húsdarabkák benne maradjanak), és óvatosan beleöntünk fél dl brandyt. Fél percig kavargatjuk, majd mehet bele a tejszín gyors forralásra. Ha kész, nyakon borítjuk vele a várakozó húsokat, és fóliával letakarva fél óra alatt megsütjük. Én még egy kicsit pirítottam utána fólia nélkül. A húsokat kihalászom és tálra rakom, a teszínes levet pedig a megsült fokhagymagerezdekkel összeturmixoljuk és a tányérokon megöntözzük vele a csirkedarabokat. Köretnek kölest és rizi-bizit csináltam, Peti elégedetlenkedésére.
- Log in to post comments