Nyaralásról szó sem volt, annál inkább valami tápláló ebédről a gyerekeknek, amit előző este elkészítünk, hogy másnap csak gyorsan befalhassák, amikor hazaérnek az iskolából. A lényeg tehát a gyorsaság, hogy beleférjen egyébként is zűrös hétköznapi estéinkbe. Ez épp kényelmesen belefért, és ráadásul minden csemetének ízlett, és talán még egészséges is. A sült krumplinál mindenképpen jobb..
Tehát kellet hozzá fél kiló kis cukkini az almareszelőn lereszelve, egy evőkanál sóval besózva és 20 percre pihentetve.
Addig elkészül a többi, és még a dolgunkat is tehetjük közben. 5 deka parmezánt lereszelünk, egy ág friss rozmaringot felaprítunk, 5 deka szikkadt kenyérbelet morzsásra tördelünk. A cukkinit, ha letelt az idő, leöblítjük, lecsepegtetjük és szétterítve megszárítjuk. 3 tojást és 2 és fél decilitert tejszínt kézi habverővel felverünk, borssal és szerecsendióval ízesítjük, és jöhet bele a többi előkészített hozzávaló. Gyümölcstorta formába öntjük a masszát és 25 perc alatt megsütjük. Finom!!
- Log in to post comments