Hagymás hús

Ma valami igazán finomat sikerült alkotnunk!

El ne felejtsük, hogy ezt fel kell venni a kedvencek listájára! Semmi extra hozzávaló nem kell hozzá (leszámítva, hogy nem elegendő, ha csak egy-két hagyma árválkodik a kamrában), emiatt bátran elővehetjük akármelyik hétvégén. Három dologra kell koncentrálnunk:

Az első, a hagyma. Szép nagy mennyiség kell, nyolcvan deka húshoz kb fél kilót használtunk (ennél több nem volt itthon, de lehetett volna.) Szépen karikákra vágjuk, és szétszedjük őket. 10 deka vajon és fél deci olajon sózás-borsozás után fedő alatt pároljuk negyed órát. Amikor kész, egy evőkanálnyi cukrot szórunk rá és egy percig keverjük. A tűzről levéve belekeverünk még egy evőkanál mustárt és apróra vágott kakukkfüvet.

A második: a hús. Csaltam, a recept csontos sertéstarját írt, de mi karajt használtunk, mivel jobban szeretjük, és ez volt itthon. De azt hiszem, jól tettük, mert finom omlós lett. A húst felszeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon elősütjük őket oldalanként két-két perc alatt. Utána kivajazott tepsiben szépen egymás mellé fektetjük őket.

A harmadik: a kenyérbél. Kissé száraz kenyérbelet le kellet volna darálni (kávédarálón, ami nincs), helyette Ákos nagy türelemmel icipicikre tépkedte, és 10 deka puha vajjal jól összedolgozzuk.

Megvolt a három tényező, most elosztjuk a hagymás pasztát a húsokon, és befedjük őket a morzsával. Kb fél órát kell sütni a forró sütőben. Mi zöldségköretet és sült krumplit tálaltunk mellé, így épp jó volt.