Egy kis változatosság a spenótban. Hasonlóan gyors, és meglehetősen finom is, bár én igazi spenót rajongó vagyok, és ez csak a második helyen szerepel a hagyományos főzelék mögött.
A különbság annyi, hogy leveles fagyasztott spenót kellett hozzá, de épp szembe jött velem egy Kaiser'sben.
Felolvasztjuk a spenótot (úgy 75 dkg-ot), és fél liter tejszínnel egy lábasba öntjük. Belenyomunk 3 gerezd fokhagymát, és 15 deka reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele. 10 percig kevergetve főzzük.
Ezután belesimitjük egy laposabb tűzálló tálba, és készítünk bele kis mélyedéseket, amelyekbe beleütünk egy-egy tojást, és 10-12 perc alatt megsütjük. Finom is, és örülhetünk, hogy adtunk az egészségünknek...
- Log in to post comments