Finom, gyors, bár leírni annál hosszabb lesz. Eredetileg csirkecombból kellene készíteni, de mivel nálunk a család 4/5-e a csirkemellett szereti, mindkettő volt. A lényeg, hogy a bőrt le kell nyúzni a húsról, és kicsit bevagdalni, mad besózni. Készítünk egy pácot. 20 deka joghurtot összekeverünk egy-egy evőkanál olajjal és mézzel, belereszeljük egy zöld citrom héját, majd belecsavarjuk a levét. Egy evőkanál curryporból, egy evőkanál koriandermagból, egy kávéskanál őrölt köményből és késhegyni cayenne borsból fűszerkeveréket készítünk, majd a joghurthoz adjuk. A csirkedarabokat tepsibe egymás mellé fektetjük, ráöntjük a pácot, és alaposan beleforgatjuk. Forró sütőben lefedve sütöm 55 percet (miért nem egy órát?), de az utolsó negyed órában leveszem az alufóliát, hogy megpirouljon a hús.
El kell még készíteni a galuskát. Először 35 dkg sárgarépát megtisztítunk, és felkarikázunk. Lobogó, sós vízben megfőzöm 15 perc alatt (nem párolom, mert kell majd a főzővíz). Ha puha a répa, lecsepegtetem, és krumplinyomóval szétnyomom. Hozzásadok 15 deka finomlisztet és 5 deka teljes kiörlésű lisztet. 1 kávéskanál lisztet, frissen őrölt borsot, egy zúzott fokhagymagerezdet és 2 tojást adunk hozzá. Összedolgozzuk, és addig adagoljunk vagy lisztet vagy vizet hozzá, amíg a nokedlitészta állagúvá válik. Akkor szépen kiszaggatom a sárgarépa főzővizében. Tálaláskor a hús mellé teszek a galuskából és a hás mellett készült mártásból.
- Log in to post comments