Az eredeti címe: avokádós-ruccolás tésztasaláta. De mivel több boltot bejárva sem találtam most éppen ruccolát, madársalátával helyettesítettük (valami nagy szállítmány érkezhetett, mert ezt viszont minden boltban lehetett kapni). A recept forrása a szép új okostelefonomra telepített Sparchef program, ami nem hagyja, hogy jó ötlet nélkül maradjak főzés előtt.
Megfőzünk 30 deka pennét vigyázva, hogy ne legyen túl puha. 2 avokádót meghámozunk és apróra felkockázunk. Citomlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. 2 narancsot is meghámozunk és felkockázunk, de ezt nem kell meglocsolni... 25 deka füstölt mozarellát is apróra kockázunk. A salátát megmossuk, a leveleket meg széttépkedjük a (madársalátát csak levelekre kellett szedni). A kihűlt tésztát összekeverjük egy nagy tálban a többi hozzávalóval, majd meglocsoljuk a következő öntettel: fél deciliter víz, 2 evőkanál balzsamecet, örölt bors, cukor és két evőkanál olivaolaj. Akkor jó, ha alaposan behűtöttük.
- Log in to post comments