Régi recept ez már a családban, csak egy ideje kiment a fejemből. Pedig nagyon gyors és finom, bár Anna mostanában bojkottálja az "édes" húsokat, de szerencsére ebben van egy olyan fázis, amikor félretehetek neki finom, porhanyós husikat.
Családunknak kb egy kilónyi csirkemellre van hozzá szükség, ha nem akarunk belőle másnap is falatozni. Ennyi nagyjából el is fogy ebédre. A csirkemelleket felkockázom, megsózom, megborsozom és megszórom liszttel.
Egy csokor újhagymát vékonyan felkarikázok, egy darabka gyömbért megreszelek, két almát felnegyedelek, majd közepesen vékonyan felszeletelem. Ennyi volt az előkészítés. A húst kevés olaj és vaj keverékében kisütöm, körülbelül öt perc elegendő is ehhez. Ezután félreteszem őket, amíg elkészül a mártás. A serpenyőnkbe teszünk még egy kis vajat és átpárolom benne a hagymakarikákat. Ráöntök egy deci száraz fehérbort, és beleteszem az almaszeleteket és a gyömbért, jöhet a só és a bors. Lefedve párolom öt percig az egészet. Ezalatt kézi habverővel összekeverek 2 evőkanál mustárt, négy teáskanál mustárt, 2 teáskanál mézet és két deciliter tejszínt. Ha puha az alma, ráöntöm a tejszínes keveréket, visszateszem a húst és egy-két perc alatt összeforralom az egészet.
- Log in to post comments