Sertéskaraj mézzel, chilivel és dióval

Mennyei ízek! Anna osztálykiránduláson volt a hétvégén, ezért végre elkészíthettem. Ő ugyanis nem szereti a húst édes ízzel párosítani. De csak dicséreteket tudok róla mondani.

Először is gyors. Mi 12 szelet sertéskarajból készítettük (csontozott), amit gyengéden kiklopfoltunk, és alaposan megsóztunk és borsoztunk. Majd a hagyományos módon megsütöttük a serpenyőben (1-1 perc mindkét oldalon pírítani, majd valat hozzádobva kisebb lángon rotyogtatni még 5-8 percig).  A kész szeletek hőálló tálban alufóliával letakarva várakoztak az ötven fokos sütőben, amíg a többi és a mártás elkészült. 

A mártáshoz a hússütő serpenyőbe óvatosan beönöttünk 3 evőkanál brandyt, és elforraltuk az alkoholt. Majd 4 dl tejszín, 4 evőkanál méz, három gerezd préselt fokhagyma, két marék előzetesen száraz serpenyőben megpirított és durvára tört dió, egy kávéskanál őrölt gyömbér (friss nem lévén itthon), és két kisméretű kibelezett és felaprított chillipaprika követett. Összeforraltuk, és a tálaláskor a húsra öntöttük. Mexikói zöldségköret került mellé, és nagyon illett hozzá.