Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel

Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel

Anna ebédnél bevallotta, hogy amikor lejött a konyhába és még csak csupasz csirkemellekkel foglalatoskodtam, aggódott, hogy mikor lesz ebből ebéd. De lett hamarosan, mert ez a finomság igazán expressz gyorsasággal elkészült.

Egy szép nagy serpenyőben vajat olvasztottam egészen habzásig (én elég nagy mennyiséget használtam, 15 dkg-ot, bár a csirkemell is egy kiló fölött volt). A csirkemell filéket enyhén besózva a habzó vajba helyeztem, mellé tettem négy gerezd csupán kézzel összenyomott fokhagymát és egy cirrom héját úgy, hogy krumplihámozóval vágtam belőle forgácsokat. Addig sültek időnként megforgatva, amíg szép aranybarna színűk lett. Ekkor 120 fokos sütében még 10 percet sütöttem a melleket (mellesleg a sült citomrhéj és a a fokhagyma is isteni).
A spagettit enyhén sós vízben kissé keményebbre főztem mint ahogy kész lenne. Leszűrtem, de egy kis főzővizet meghagytam.

Egy jó nagy serpenyőt felforrósítottam, és a spagettit beleönöttem, rá egy keveset a főzővízből. Kevergetve (ez nem könnyű) forralgattam. A keveréshez egy villára szúrt fokhagymagerezdet használtam. Egy idő után lehúztam a tűzről (sűrűre kellett volna főzni, de ezt nem nagyon értettem). Hozzá adtam hideg felkockázott vajat (kb 10 dkg-t), 4 darab kikevert tojássárágáját és egy nagy csokor petrezselymet. Ügyesen kellett kevergetni, hogy a tojás a forró spagettire szépen rásüljön, de ne csapódjon ki rántottának.

A spagettit a csirkemellekkel együtt tálaltuk. Mindkettőnek külön-külön is nagyon jó íze volt, együtt pompás ebéd lett belőle.

Széll Tamás receptje