Fűszeres kéregben sült szűzpecsenye citrusos salátával és ropogós morzsával sült spárgával

Fűszeres kéregben sült szűzpecsenye citrusos salátával és ropogós morzsával sült spárgával

Ma is boldoggá tett a főzögetés a konyhában, mert igazán remekre sikerült az ebéd. Igaz, kicsit hosszabb volt az előkészítés, mint számoltam, de legalább a család minden tagja alaposan megéhezett mire az illatok elárasztották a lakást.

A szűszpecsenye receptjére a stahl.hu-n bukkantam. Mindent előkészítettem: egy csokor újhagymát apróra vágtam, egy kis darab gyömbért lereszeltem, egy adag koriandert és friss bazsalikomot felaprítottam, öt-hat vékonyabb fokhagyma gerezdet összezúztatm, és még nem túl hivatalos pankómorzsát is készítettem (zsemle belsejét sütőben megszikkaszottam és ledaráltam).

A szűzpecsenyéket megsóztam és borsoztam, kevés olajon néhány perc alatt körbefuttattam. Megelentem szépen őket mustárral.

A visszamaradt olajon megfonnyaszottam a hagymát, és a tűzről levéve belekevertem az összes hozzávalót. Megsóztam-borsoztam ezt is. A húsokat bedörzsöltem ezzel a mártással, és sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem. Utána még egy kicsit fóliával letakarva pihentettem.
Egy csokor zöld spárgát megtisztítottam (szerencsére ennek csak le kell törni a végét), és sós-cukros forró vízben öt percet főztem. Közben kb öt kanálnyi olivaolajba belenyomtam két gezerd fokhagymát. A spárgákat tűzálló tálba fektettem, és leönöttem az olajjal és ezt is megszórtam a pankómorzsával. Óvatosan összeforgattam és a forró sütőben 7 perc alatt megsütöttem.

Isteni lett! (DiaNatura receptje).

Hátra volt még a saláta: ehhez itthon lévő zöldsalátákat (szívsaláta, fejes saláta, kevés szárzeller és édeskömény felső része) felaprítottam, és a következő öntetet készítettem el: három kanál natúr joghurtba narancslét (kb egy narancsnyit megsaccoltam) öntöttem, és sóval, borssal fűszereztem. A végén meglocsoltam kevés olviaolajjal, és citromhéjat reszeltem rá.