Francia csokoládétorta mangó és erdeigyümölcs kompóttal és mangó sorbettel

Ez a tortacsoda olyan mennyei, hogy igazán megérdemelt volna egy ünnepi alkalmat az esős májusi este helyett.

Minden Lidl-s bevásásárláskor várom a kis receptesfüzeteket, és a legtöbbször nem csalódom. A pünkösdi kiadásban találtam ezt a receptet, amit dupla adagban készítettünk el Annával.

A dupla adaghoz 40 dkg étcsokoládét gőz fölött összeolvasztottunk 40 dkg vajjal. Szobahőmérsékletűre hűtöttük, és 30 dkg cukrot két csipetnyi sót adtunk hozzá, majd egyenként 8 egész tojást keverőgéppel belekevertünk. 25 perc alatt 180 fokon előmelegített sütőben megsütöttük. Nagyon lágy amikor elkészül, és egy éjszakás pihenést javasol a megdermedéhez, de mi ezt nem vártuk meg.

A kompóthoz eredetileg friss mangó és eper kellett volna, de mi ezt kiolvaszott mirelit mangóval és erdei gyümölccsel helyettesítettük, és fantasztikusan illett a csokoládétorta mellé.

A gyümölcsöket néhány kanál mézzel, kevés citomlével és fél kávéskanálnyi gyömbérporral kevertük össze. A félig dermedt torta mellé kanalaztunk a gyümölcsökből és egy-egy gombóc mangósorbet fagylalttal egészítettük ki a desszertet.

Mautner Zsófi receptje.