Cherry-s sertéssült basmati rizzsel és tavaszi zöldségekkel

Cherry-s sertéssült basmati rizzsel és tavaszi zöldségekkel

Egy újabb Jamie 15 perces, amit sikerült másfél óra alatt elkészítenem. Na jó, eleve háromszoros adagban az eredetihez képest, és az idő egy része most is azzal ment el, hogy próbáltam megérteni, hogy mit is olvasok. Mivel a család rajtam kívül ki nem állhatja a gombát, az eredetileg vargányás rizsről szomorkodva lemondtam, és megelégedtem egy jó minőségű basmati rizzsel.

A hús és a mártás viszont annyira remek, hogy csak zengedezni tudok róla.

A tavaszi zöldséget egy fél fej kelkáposztán kívül egy kevés bébispenót képviselte, mert mángoldot nem tudom, honnan lehetett volna szerezni. Anyukám viszont mostanában sokat emlegette, hogy kapott a falubeli asszonyoktól, és mivel nagyon hasonlít a spenóthoz, ugyanúgy készíti el. Gondoltam, akkor fordítva is működik :)

Kezdjük is ezzel: a kelkáposzát vékony csíkokra vágtam, és egy lábasban forró vízzel felönöttem, hogy teljesen ellepje, majd elmorzsoltam hozzá egy leveskockát. A spenótot csak később adtam hozzá, hogy éppen csak megfonnyadjon. Csak addig főztem, hogy ropogós maradjon, akkor leszűrtem. Citromlevet facsartam rá, és egy kis olivaolajjal meglocsoltam.

Három szép sertés szűzérme képezte az ebéd fő részét.

Ezeket hosszábsan szépen bevágtam a fele vastagsáukig, és szétnyitottam őket. Óvatosan megveregettem, hogy egyenletes vastagsáúak legyenek. Mindegyiket alaposan bedörzsöltem sóval, frissen őrölt borssal, mozsárban szétütögetett koriandermaggal és pirospaprikával. Utána mindegyiket alaposan átsütöttem egy nagy serpenyőben kevés olivaolajon. Közben rendszeresen megforgattam őket, és tettem melléjük egy kevés vajat is, hogy szaftosan tudjanak puhulni.

Amikor a húsok már majdnem készre sültek, melléjük dobtam egy nagy fej felkockázott lilahagymát, és együtt sütöttem őket még egy kicsit. A végén még a serpenyőben meglocsoltam őket Cnerry-vel (a Marsala vagy más erős likőrbor helyett, ezért is lett a Marsali sertéssült helyett más a címe), és felforraltam az alkoholban. A húsokat kiemeltem, a serpenyőbe viszont kb. 1.5 dl főzőtejszínt öntöttem, és ea zöldségek levéből is kanalaztam hozzá.

Összeforraltam és el is készült minden.

A húst, mártást, riszt és zöldségeket együtt tálaltam, a végén még mindenki szabadon megbolondíthatta egy kis tejszínnel.

Jamie Oliver után szabadon