Ománba tartva a repülőn, hogy gyorsabban teljen az idő, filmet néztem, ami történetesen arról szólt, hogy egy fiatal lány megfőzi valaki szakácskönyvéből az összes benne szereplő ételt. Bár felét sem hallottam a rossz fülhallgatóm miatt, és Abu Dhabuban még azt is elvették, akkora hatással volt rám a film, hogy elhatároztam, valami hasonlót én is csinálok. No, nem aratott osztatlan sikert családom körében az ötlet (mi lezs a jó öreg rántott hússal?!), de nem adtam fel. Nem minden nap, hanem a hétvégi ebédből egyet áldozok a célnak (hogy a bevált családi kedvencekről se kelljen lemondani). Mivel Stahl Judit receptjei mindannyiunk nagy kedvencei, az ő egyik kötetét: Gyors húsos ételek címűt választottam a célnak. Hogy miért húsos? Mert olyan gyatra a gyerekek hétközbeni ebédje a Junior jóvoltából. Az első recept, a múlt szombati ebéd: Húscsíkok ajvármártással. Na az ajvár fejtörést okozott, hogy vajon hol találok, de a frissen nyílt Allee alagsorában az Interspar kitűnő beszerzési forrásnak bizonyult. Két nap múlva kiderült, hogy a sarki kisboltban is lehet kapni... A siker csak 50 százalékos volt: Annával főztük, mi ketten egyből a rajongói lettünk, Peti szerint az egyszer meg lehet enni kategóriába sorolná, Ákos és Ági turkálva megette. Ágit valami rosszul sikerült gastroyalos ebédre emlékeztette. De sikerült akkora adagot főzni, hogy még napok múlva is ehettem a karfiol levessel együtt, amibe a család bele se szagolt.
A mai menü: Olasz bundás hús. A kukta szintén Anna, bár egy kicsit Ákos is besegített. Anna lelkesen sütötte a pulykát, és bár aggódtam, hogy megpuhul-e, igazán porhanyós lett. A bunda izgalmas volt a pirított kenyérmorzsa, parmezán, citromhéj és fokhagyma elegyétől. Ákos attól kezdve lett lelkes, hogy beleszagolt és a kedvenc nyaralásos Kasespetztle-jére emlékeztette. Paradicsimsalátát csináltunk mellé (az olivaolajos-fokhagymás változatot) meg sült krumplit (ajaj, a fagyasztóból). Most mindenkinek ízlett, Ákos szerint felvehetjük a kedvecek közé, Áginál addig volt minden rendben, amíg meg nem tudta, hogy pulyka. Nálam mindenesetre nem érte el az ajváros hús ízvilágát.
- Log in to post comments