Mandarinos-kesudiós húscsíkok

Kínai ízvilág, kicsit édes mártással, de nagyon egyszerű és nagyon jóízű. A receptben szereplő pulyka helyett megint csirkét használtunk, és kihagytuk a szardellapasztát a mártásból, részben mert hiába mentem két kört az Intersparban, nem találtam, másrészt mert egyébként sem volt túl sok bizodalmam hozzá.

A húst felcsíkoztuk, sózás-borsozás után 2 kanál keményítővel kevertük össze. Egy meglepő fordulat: két tojás fehérjéből nem túl kemény habot kellett verni, és ebbe forgatni a húscsíkokat.  Vaj és olaj keverékén pár perc alatt pirosra sütöttük a húsokat.

A mártás már trükkösebb volt, főleg azért, mert a mandarinlevet úgy pancsoltuk össze Ákossal, hogy egyenként préseltük ki a kezünkkel a mandaringerezdeket. Ez elég hosszadalmas munka volt. Fokhagymazúzás, chillipaprika szeletelés után karamellt kellett készíteni, ami most sehogy sem akarta sem színben sem állagban felvenni a megfelelő alakot, de az íze tökéletes volt, azért bátran belekevertem a fokhagymát. Ezután jöhetett bele a nehéz munkával megszerzett mandarinlé és a chillipaprika (és nem jött a szadellapaszta). Pár perc forralás után keményítővel besűrítettem, és mehetett a húsra. Ja igen, közben egy jó adag kesudió is megpirult és mozsárban összzúzódott, és most ez is belekerült a hús mellé. Ez ne maradjon ki belőle, nagyszerű ízt adott neki!  Rizstésztából egyszer elég volt, ezért sima spagetti került mellé.