Guacamole

Vagyis avokádókrém. Másfél éve egy vendégségben találkoztam vele, és rögtön a receptje után érdeklődtem- „Á, megtalálod az interneten.” Meg is találtam ezerféle változatban, már egy párat kipróbáltam (azóta van vagy egy erdőnyi avokádónövény otthon különböző méretekben), és bár a lányok bőszen bólogattak, hogy nagyon jó, nekem valahogy sehogysem emlékeztetett egyik variáció sem arra a bizonyosra. Mígnem felfedeztem az egyik Stahl könyvemben, hogy álnéven, de ott lapul az avokádókrém! És most sikerült épp megfelelőre érlelni a gyümölcsöket is, és az eredmény fantasztikus volt! Csak dicsérni tudtam a vacsora alatt, és nem maradt semmi belőle másnapra.

Két puha avokádóhoz fél fej faldarabolt hagyma, 2 gerezd fokhagyma és két kibelezett chillipaprika, 1 zöldcitrom leve (sárga volt, de sebaj), 1-2 dk tejszín és só dukált. Korianderzöld kellett volna hozzá, de már jó ideje nem találok sehol sem.  Mindez turmixgépbe került, bár minden alkalommal meggyűlik a bajom vele, nehezen akar ez az anyag homogenizálódni. Mártogatónak most megtette a friss korpás zsemle is.