Ciprusi sertésragu

Peti szerint ez egy bulizós étel, nagy társaságban lenne jó vacsora. Nem volt rossz, ízlett mindenkinek, de azért nem ez a kedvencem.

Sertéshúst daraboltunk kockákra (én karajt használtam, de lehet, hogy ez egy kicsit túl száraz), besóztuk, borsoztuk. Elkészítettük a pácot: száraz fehérbor és olivaolaj 2:1 keverékéhez, durvára őrölt koriandermagot, fahéjat, jó sok fokhagymát adtunk, és egy éjszkát hűsöltettük benne a húsokat. Másnap csak pár perc alatt átsütöttük a húsokat és még egy kis bort hozzáöntve fél óra alatt puhára pácoltuk. A végén frissen reszelt citromhéjat és korianderzöldet adtunk hozzá. Pittákat megkentem fokhagymás olivaolajjal, és a sütőben kissé átsütöttem. Ezek zsebébe került a húsi, és nagyon laktató ebéd volt.