Néhány éve szilveszterkor már nagy sikerrel elkészítettük endégvárónak, de most értünk ide a könyvben. Hosszas vitatkozás után végül is lencsefőzeléket főztünk mellé (ehhez volt alapanyag...), de ebédnél megállapítottuk, hogy sokkal jobban illene mellé valami saláta, így a maradékhoz már azt tálaltunk vacsorára.
10 deka száraz kenyérbelet meglocsoltunk négy evőkanálnyi Martinivel (tényleg!) és 4 dl tejjel. A darált húshoz (1 kiló volt), 20 dkg parmezán sajtot reszeltünk, 4 gerezd fokhagymát belenyomtunk, majd a kenyérbelet kinyomkodva belekevertük. és természetesen tettünk bele 2 egész tojást (köszönöm Györgyi mamának, aki szólt, hogy kimaradt a leírásból!). Fűszereztük jó sok szárított bazsalikommal, oregánóval, köménnyel, pirospaprikával, sóval. Alaposan összedolgoztuk, kisebb golyókat alakítottunk belőle, és mindegyiket betekertük füstölt szalonnaszeletbe. Szépen besorjáztak a tűzálló tálba, és fél órára forró sütőbe kerültek.
- Log in to post comments