Diana szelet

Lassan végére érünk a könyv receptjeinek, már csak azok vannak hátra, amik menet közben kimaradtak. Ilyen a diana szelet, amire már nem igazán emlékszem, miért hagytuk el. Talán, mert vesepecsenye kellett volna hozzá... Hát, most sem ebből készítettük, de találtam szép marhahúst.  Egy kicsit eltúloztam a gombamártás mennyiségét, márcsak azért is, mert rajtam kívül csak Áhi kóstolt bele egy kicsit, bár szerintem nagyon finom volt. Csak a család valahogy idegenkedik a gombától. Pedig volt vele munka: jó vékonyra kellett szeletelni, madj morzsásra aprítani.Egy csokor újhagymát vékonyra karikáztunk, fokhagymát összezúztuk. A mártáshoz 2 dl tejszínt, 1-1 evőkanál szójaszószt, mustárt, Worcestire szószt, és egy kávéskanál Tabasco szószt (alapos bevásárlás előzte meg a főzést:)) kézi habverővel összekevertünk.

A hússzeleteket sózás-borsozás után nagyonkevés olajon mindkét oldalukon egy-egy perc alatt megpirítottuk, majd vajat adva hozzá 3-3 perc alatt megsütöttük. Langyos sütőben parkoltak, amíg a helyükre a serpenyőbe brandyt öntöttem, majd megpároltam benne az újhagymát. Belekerült a fokhagyma és a gomba és villámgyorsan megpárolódtak. Beleöntöttem a mártást, összeforraltam. Köretként főszeres krumplihasábokat tálaltunk.