Annak idején úgy ismertem meg anyósomtól, hogy kaszinó tojás, de amennyi kaszinó tojással találkoztam életemben, egyik sem hasonlított hozzá. de be kell vallonom: nekem ez sokkal jobban ízlik. Vendégeknek vagy vendégségbe menve gyakran bevetjük, és időnként, ha ráérősebbek vagyunk, vacsorára. egy-kettőre elkészül, és semmi ördöngősség nincs benne.
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, félbevágjuk, kettészeljük. A sárgájukat kis tálba pottyantjuk, villával összetörjük. A következő dolgokat adjuk hozzá, addig, amíg megfelelően ízletes nem lesz: apróra vágott hagyma és petrezselyem, majonéz, tejföl, mustár, só. Jól összekeverjük, visszakanalazzuk a tojásfehérjékbe, és a tetejükre szemet gyönyörködtetni felváltva egy csepp piros aranyat és egy levélke petrezyelyem zöldet helyezünk.
Lehet, hogy nem egészen ez volt az eredeti recept, de nálunk ezzé alakult.
- Log in to post comments