Garibaldi szelet

Ma Ági volt a szakácstársam, és nagy lelkesedéssel dolgoztunk. Csak ebéd végén árultam el neki, hogy pulykamellett hsasználtuk, amikor már mind a tíz ujját megnyalta (igazából nem gondoltam, hogy magától nem jött rá közben, de jobb volt ez így). Annyira, de annyira finom lett, hogy nekem biztosan az egyik kedvencem lesz. A pulykamellből 2-3 centis szeleteket vágtam, klopfoltam, sóztam és borsoztam, majd kevés olívaolajon először 2-2 perc alatt mindkét oldalukat megpírottuk, majd kb 5 deka vajat és kevéske vizet tettünk a serpenyőbe, lefedtük, és kb 5 percig pároltuk. A kész adagot lefedve langyos sütőbe tettük, hogy melegen tartsuk, amíg a többi adaggal ugyanezt végigcsináljuk. Amikor az összes hús elkészült, a serpenyőbe öntöttünk 2 deci martinit, 1 percig kevergettük, és 10 deka vajat még felolvasztottunk benne. Megsóztuk, borsóztuk, és szedtünk a kertből még zsenge zsályát, apróra vágva ezt is beleszórtuk, és olyan finom édes, selymes mártás lett belőle, hogy még a serpenyőt is kinyalogattuk. Más dolgunk nem is volt, mint hogy tálaláskor megkenjük a porhanyós hússzeleteket vele.  Köretnek snidlinges újkrumplit varázsoltunk (Ági ötlete volt), ami úgy készült, mint a petrezselymes, de ugye az még nem kelt ki, ellenben a snidling szépen bokrosodik már). Ilyet is fogunk máskor készíteni!