Spagetti füstölt lazaccal és édesköménnyel

Még sosem ettünk édesköményt, de annyira megtetszett bevásárláskor, hogy nem tudtam neki ellenállni. Gondoltam, biztosan találok valami nagyszerű receptet. Végre úgy éreztem, hogy ez az étel méltó a könyv címéhez: "gyorsan valami finomat!"

Elkészíteni gyerekjáték, és nagyon finom!

Két fej édesköményt vékonyan felszelünk (ha van fodros zöld levélkéje, azt félretesszük), és kevés olivaolajon lassú tűzön két duci kinyomott fokhagymagerezd társaságában picit átforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy deci fehérborral, és 10 percig pároljuk. Már ekkor mennyei illatok árasztják el a környéket. Mi kicsit ropogósabbra hagytuk, de így is nagyon finom volt. Utána 30 dkg ugyanolyan vékonyra szelt füstölt lazacot adunk hozzá. Nekünk jóval kevesebb volt, szerintem elég is), feleresztjük négy deci tejszínnel és még öt percig néha megkeverve pároljuk. A végén citromhéjat reszelünk hozzá, ha van friss koriander, akkor az is mehet bele, illetve a félretett levélkék a díszítéskor kapnak szerepet. Spagettivel tálaljuk, és elégedetten szuszogunk az ebéd után.