Sertéskaraj párolt zöldségekkel

Ezt a receptet megint a Metropolban találtam, és kedvem szottyant hozzá. Jó nagy felfordulással járt, mert természetesen sietni kellett a kora délutáni edzés miatt, de két kis segítségemmel megbírkóztunk vele.

A sertéskarajt vékony szeletekre vágtuk, kicsit kiveregettük és megsóztuk, megkentük sűrített paradicsommal, megszórtuk bazsalikommal, majd hirtelen kisütöttük először kevés olajon majd vajon. 20 dkg fehérkáposztát, 30 dkg sárgarépát és 60 dkg krumplit apróra kockáztuk, majd párolóbetétben megpároltuk , és végül steak fűszerrel megszórva kevés olajon megpirítottuk őket, külön-külön. Ezt nem kellett volna, de úgy gondoltam, így valami íze is lesz. Kellett még egy mártás is hozzá: ehhez 20 deka zellert és kb. 4 cm friss gyömbért kellett megpárolni, majd turmixgépben és 3 dl tejszínel összeturmixoltuk. Igy leírva milyen egyszerűnek tűnik! Tényleg az, csak a rumli volt nagy a konyhában. Jóízű volt, és egészséges, finom vasárnapi ebéd lett belőle.