Marokkói csirkés falatok

Teljes sikert aratott, bármikor elővehetjük ezt a receptet. Igazából én még sokféle tölteléket el tudnék képzelni, valami krémes-sajtos és hasonlók…

Tulajdonképpen lehet vele bíbelődni, de ha van segítség, egy óra alatt elkészül, és nagyon finom.

Természetesen dupla adaggal indítottunk, mert az eredeti recept 18 darabja egy kissé kevésnek ítéltetett.

Így két doboz réteslapot használtunk el. Először elkészítettük a csíkokat: egy-egy doboz lapjait egymásra teregettük, és három csíkra vágtuk (a hajtás mellett kitűnően ment). Lett 36 darabunk, amikből így 36 tekercs készülhetett.

A töltelékhez két fej vöröshagymát lereszeltünk (kontaktlencse nélkül nem érdemes nekiállni), megfonnyasztottuk olajon. Beleraktuk a darált csirkemellet (csak harmadik boltban sikerült szereznem), és a következő fűszerkavalkádot: fahéj, gyömbér, csípős paprika, só, bors. 10 percig pároltuk, majd habosra vert tojásokat kevertünk hozzá (a korianderzöld kimaradt, azt most nem sikerült beszerezni). Ebből a masszából egy-egy evőkanálnyi kupacot tettünk a csíkok aljára, a széleket behajtottuk, és feltekercseltük. A sütést a forró olajban Ágira bíztam (néhány perc elég volt nekik), de egy kicsit talán hirtelen volt, és forró az olaj, mert nagyon hamar megpirultak, és némelyik belsejére még ráfért volna egy kis sülés.

De ezzel még nincs vége: tunkolnivaló is készült, ami nagyszerűen kiegészítette a tekercsek ízét: 3 dl natúr joghurtba kevertünk egy evőkanál mézet, őrölt köményt és frissen őrölt borsot.  Nyami-nyami. Ez nagyon frissítő volt.