Az eredeti recept címe így szólt: pulykaragu sáfrányos fokhagymamártással, de Ágira való tekintettel, aki mindig húzza az orrát a pulykától inkább csirkét választottam, sáfrányt meg egyszerűen elfelejtettem venni. Törtem a fejem és kutattam, hogy talán egy kis kurkumát találok, ami sárga színt ad majd a mártásnak, de nem találtam, csak curryport, és bár sárga nem lett tőle semmi, de az íze fantasztikusan illett a többihez. És ez egy olyan ebédre sikerült, ami mindenki tetszését elnyerte és
Szükség volt szorgos segítségekre: a mandulát kellett megpirítani üres serpenyőben, majd apróra törni. Két fej (!) fokhagymát megpucolni és tíz deka vajban negyed óra alatt megpárolni (mennyei illatok), a húst felkockázni, majd sózni, borsozni és aranybarnára sütni. A mártás turmixgépben készült fél liter tejszínből, a megpuhult fokhagymából (kevés vajas szaftjával együtt), sózás, borsozás után belezúdítottuk a mandulát és a megsült húsokkal összeforraltuk. Köretként kölest és rizst készítettünk mellé, szerintem az előbbivel volt az igazi.
- Log in to post comments